iPad iPhone

5 tipů, jak se připravit na koupi iPhone 6S

iPhone 6s se od zítra (9. října 2015) začne prodávat v České republice, a tak by bylo dobré se pro přechod na nový model řádně připravit! Přinášíme Vám 5 tipů, které byste měli udělat před tím než nový iPhone poprvé vybalíte z krabice.

 

  • Zálohujte!

 

Je to opomíjené, všichni Vám to vtloukají do hlavy a stejně to neděláte. Úplně nejlepší je si zapnout automatickou aktualizaci na iCloud. Pokud Vám úložiště na cloudu nestačí, alespoň jednou měsíčně si telefon zazálohujte do počítače. Není nic horšího než zjistit, že Vám nová hračka klekne, co si budeme povídat – první vlny iPhonů mají vždy nějaké problémy, a přijít o všechny vzpomínky, kontakty a připomínky.

 

  • Před obnovením ze zálohy vymažte nastavení telefonu. 

 

To, že Vaše nová hračka nebude fungovat tak, jak má může být způsobené i nepořádkem, který jste měli ve starém iPhonu. Proto doporučujeme jít do nastavení -> obecné -> obnovit -> obnovit nastavení. Sice přijdete o heslo k sousedově Wi-Fi, ale na druhou stranu předejdete zbytečnostem, že si do telefonu nahrajete něco, co by tam být nemělo.

 

  • Vážně používáte všechny appky?

 

Nový iPhone = kupa nových funkcí, které mohou vývojáři využívat. Nojo, ale ona už ani ta 64řka moc nestačí, ale vy určitě všechny ty aplikace, které byly zdarma v App of the week, používáte… Podívejte se jejich vývojářům do očí a řekněte jim definitivní NE! (pozn. Redakce: naši appku nemažte!! Už tento týden odešleme ke schválení nový update s podporou nových iPhonů a dostane i malý face-lift)

 

  • Fólie je základ.

 

V poslední době se dost rozmohl hit skleněných fólií a nejsou vůbec špatné! Většina výrobců Vám na ně navíc dá doživotní záruku, takže když praskne (což se děje dost často), tak Vám ji výrobce zdarma vymění. A to je fajn.

 

  • Prodejte ten starý. 

 

Co chcete dělat se starý iPhonem? Schovávat si ho na horší časy? Blbost! Nebo se chcete držet toho pravidla – co kdybych ho náhodou někdy potřeboval? Není to trochu zbytečné, raději nám napište na mail a my ho můžeme nějak ocenit a popřípadě i vykoupit (i kdyby měl nějakou vadu) :)!

O autorovi

Michal Půlpán

Spolumajitel a zakladatel iPhonisty. Více o mně se určitě dozvíte na Instagramu @mikepulpan.

Zanechte komentář