Domů

Jak zrychlit svůj MacBook? Zde je návod jak na to!

Svůj MacBook můžete mít rádi jakkoliv ,ale jednoho dne se stane ,že se začne sekat a už nebude tak výkonný jako kdysi. Oživení jde udělat více možnostmi. podle mě je nejlepší obě spojit a výsledek se hned dostaví! Co všechno jde při takovém oživení vyměnit? Když vynecháme estetické úpravy typu barevné fólie,kryty jsou vyměnitelné jen dva komponenty.

Operační paměť

Ram pamět‘ má své maximum v každém Macu jiné. Do jednoho jdou dát maximálně 4GB ram a do jiného až 16GB ram. Jak to zjistit? Jsou dvě možnosti. První je internet. Tam zadáte svůj typ Macbooku a zjistíte to. A poté druhá možnost. Stažení aplikace MacTracker z Appstore. Tam si najdete svůj model a aplikace vám ukáže jeho maximální hodnoty,typ ramek,atd.. Nejlepší výrobce je asi OWC. Tyhle ramky používá i společnost ,která se specializuje na oživení MacBooků,iMaců,Maců a všeho možného.. Dostačující hodnoty jsou 8-16GB. Dají se pořídit kolem 2 tisíc.

Pevný disk

Vyměnit lze ještě disk. Jsou dva typy disků. SSD ten je opravdu rychlý a vyšší kapacity jsou už méně cenově dostupné. nebo klasický HDD disk. Ten se vyrábí ve dvou variantách. Jedna je slabší se 5400 rpm a druhá výkonnější se 7200 rpm. Pro opravdu výraznější zrychlení doporučuji SSD. Sám ho v MacBooku Pro mám a opravdu porovnání s HDD jsem měl a je to razantní nárust výkonu.

Poté je tu ještě jedna možnost a to ta ,že snížíme průhlednost,adt.. takže jak na to?

Klikneme na Předvolby systému a zde najdeme položku Zpřístupnění. Klikneme na Monitor a zvolíme Snížit průhlednost. Docílíme tím,že například Dock, Menu bar a okna Finderu nebudou z části prosvítat a přizpůsobovat se tak svému pozadí. Někomu prosvítání může dokonce i vadit, tudíž je tu možnost jí vypnout. Po zaškrtnutí nevypadá vzhled systému nijak rozdílně, design je stále pěkný a změna je pro některé i nepostřehnutelná.A pokud nepoužíváte Spotlight, můžete odškrtnout všechny položky pro vyhledávání. váš Mac pak nemusí skenovat všechny soubory, složky atd., které se v Macu nacházejí a měl by tak být plynulejší.

O autorovi

Martin Klein

Zanechte komentář