Domů iPhone

Jaký je zájem o jednotlivé verze nových iPhonů?

Včera (dne 9.10.2015) se začala prodávat nová generace iPhonů. Je to v pořadí již devátá verze tohoto jablečného telefonu. Spolu s operátory ji začali prodávat i normální prodejci elektra. Jaký je ovšem zájem o jednotlivé paměťové verze a barevná provedení? Několik prodejců nám poskytlo exluzivní informace o četnosti předobjednávek jednotlivých modelů.

Pojmě se tedy podívat, jak jsou na tom právě zmiňovaní prodejci elektra v České republice s předobjednávky nových modelů.Snímek obrazovky 2015-10-06 v 22.13.30

U standartní velikosti nového iPhonu (6S) je překvapivě nejvíce žádaná varianta s 16GB úložištěm. Z barevných verzí vede s velkým náskokem barva Space Grey. Je celkem s podivem, že o novou barvu, Rose Gold, je v porovnání s šedou a stříbrnou variantou zájem zanedbatelný. U některých prodejců je dokonce její podíl méně jak desetinový. Podobná je situace i u provedení s 64GB pamětí. Zde opět vede barva Space Grey, v těsném závěsu je už ale varianta Rose Gold. Zbylé barvy mají zastoupení četností výrazně menší. U vrcholné nabídky menšího modelu vede s přehledem opět barva Space Grey. Ostatní barevné odstíny tvoří v předobjenávkách opravdovou menšinu.

Snímek obrazovky 2015-10-09 v 21.12.52

Verze „Plus“ v porovnání s menším iPhonem je žádána o mnoho méně. Nejúspěšnější je zlatá varianta základního, 16GB, modelu. V těsném závěsu za ním je stříbrná verze nejvyššího modelu, 128 GB. Všechny ostatní provedení většího „Pluska“ mají již malý podíl na předobjednávkách.

Všechna data pocházejí od dvou velkých prodejců elektroniky působících na tuzemském trhu s telefony, a tak je lze považovat za celkem důvěryhodná a vypovídající o stavu předobjednávek a zájmu o jednotlivé verze těchto novinek.

Snímek obrazovky 2015-10-09 v 21.13.42

O autorovi

Vojtěch Brabec

Zanechte komentář