Domů iPhone

Nový test ukazuje rodíly výdrže A9 procesorů od TSMC a Samsungu

Neni tajemstvím,  že Apple použil u nové generace iPhone 6s procesory od dvou různých dodavatelů a ani to, že je model od společnosti Samsung o 10% menší než ten od TSMC.

Spolu s velikostí rozdílu přišel i rozdíl ve výdrži baterie. Apple nakonec potvrdil, že telefony osazené čipem Samsung budou pravděpodobně o 2-3% více energeticky náročné.

Dnes Ars Technica zveřejnila své závěry a na základě výsledků několika testů potvrdila, že čipy od TSMC předstihují Samsung, ve většině testovaných kateroriích, ne však ve všech.

Pro tento test nastavil Ars každý displej iPhone na 200 nitů, odstranil SIM kartu, aby zjistili identickou buněčnou aktivitu a podrobil iPhone testu. Nyní vidíte jak se jednotlivým čipům dařilo. Jak můžete vidět v testu TSMC čip má mírný náskok téměr v každém testu. Jedinou vyjímkou je WebGL. V tomto testu Samsung A9 získal mírný náskok.

ars-battery-test

Wi-fi prohlížení ukázalo druhý největší rozdíl mezi těmito dvěmi CPU, kdy celkový rozdíl v tomto testu byl jen 14 minut. Největší rozdíl přišel v benchmarku Geekbench, který ukázal mezeru celou hodinu mezi oběma telefony. Vše se ale schoduje s tvrzením Apple a je v mezích 2-3% rodílu.

Dá se řici, že životnost mezi oběma modely je zhruba stejná, nikoli dost velká, aby způsobila obavy. Je nepravděpodobné, že uvidíte významný rozdíl ve výdrži baterie, pokud náhodou vlastníte jednotku od Samsungu.

 

 

O autorovi

David Hanzlík

Rád vám přinesu ty nejnovější informace ze světa Apple. Produkty této značky nejsou jen kus elektroniky. Jedná se o propracovaný ekosystém. Přesvědčte se sami.

Zanechte komentář