Domů

Apple představil nové příslušenství

Asi každý, kdo alespoň trochu pozoruje dění kolem Applu, ví, že tato společnost nabízí krom hlavních výrobků i příslušenství. A právě nyní se rozhodl vyslat do světa novou generaci těchto zařízení, které nám usnadňují práci s našimi Macy. Nejedná se o nějakou úžasnou revoluci, ale i drobná vylepšení nám vykouzlí úsměv při práci. Začněme ale popořadě.

Asi největší počet změn se udál u Magic Tracpadu. Jeho 2. generace nyní obsahuje vestavěnou baterii a jako první nám umožňuje využití nové funkce Force Touch i na stolních počítačích od Applu. Tracpad prošel nepatrnou změnou designu a narostla jeho ovládací plocha o 30 %. Ovládání počítače bude tedy komfrtnější a rychlejší. Vestavěná baterie udrží Trackpad v provozu přes měsíc. Jeho cena se ovšem zvedla, stojí 3.999 Kč.

Snímek obrazovky 2015-10-13 v 18.02.21

Další novinkou je vylepšená bezdrátová myš, Magic Mouse 2. Podobně jako Trackpad má taktéž vestavěnou baterii. Na spodní straně je vylepšen systém nožiček. Myš by měla přesněji odpovídat a spárovat se s Macem automaticky. Výdrž by měla být podobná jako u Trackpadu. Posledním vylepšeným výrobkem je Magic Keyboard. Díky novému systému kláves dostala tenčí a hezčí profil. Při psaní na ní je poskytována uživateli lepší odezva. Psaní je tedy rychlejší a přesnější. Podobně jako všechny nové verze příslušenství, i ona má vestavěnou dobíjecí baterii. Všechny nové výrobky jsou již nyní k dostání na Apple Online Storu a za nedlouho by měly být k dispozici i u ostatních prodejců elektroniky.

O autorovi

Vojtěch Brabec

Zanechte komentář