Domů

Jachta Steva Jobse byla dnes vpuštěna na vodu

Steve Jobs si nechal vyrobit na zakázku luxusní, 80 metrů dlouhou, jachu. Dnes byla slavnostně pokřtěna a vpuštěna na vodu, Steve se toho však bohužel již nedočkal. Sám o tom ve své biografii mluví:

By then the boat was under construction by the Dutch custom yacht builders Feadship, but Jobs was still fiddling with the design. „I know that it’s possible I will die and leave Laurene with a half-built boat,“ he said.

Překlad: Loď již byla stavěna nizozemskou firmou, která vytvářela jachty na zakázku, Jobs ale pořád přemýšlel na designu. „Já vím, že je možné, že zemřu a nechám Laurene s rozestavěnou lodí“ řekl.

Jachta dostala jméno „Venus“ a dnes byla vypuštěna na vodu, nechybělo ani pokřtění lodi. Na lodi navíc zanechala Jobsova rodina jako poděkování iPod Schuffle pro každého, kdo se na stavbě podílel. Má na zadní straně vyryté jméno lodi a poděkování od Jobsovy rodiny. Loď má krásný a jednoduchý design a rovnou palubu z týkového dřeva. Obytná část má stěny stejné, jako Apple Retail Store – skleněné desky až k podlaze a trup lodi je vyroben z hliníku. Na lodi samozřejmě nechybí ani Apple technika. V řídicí místnosti (cockpit) je umístěno 6 iMac 27″, které nahrazují klasické palubní plottery.

Server  One More Thing zveřejnil fotky této jachty při slavnostním vpuštění na vodu, které se konalo v Aalsmeerje (Nizozemí).

 

a zde je ještě video:

Zdroje: THE VERGE | ONE MORE THING

O autorovi

Štěpán Němejc

Zakladatel, spolumajitel a developer iPhonista.cz

Zanechte komentář