Domů

Proč jsem nakonec skončil u iOS?

K mobilním telefonům jsem se dostal poprvé v 15 letech. Už první telefon mě nepřestával udivovat. Byla to stará Nokia 3410. V té době kromě volání a sms měla samozřejmě i hry, což bylo to, co mě k telefonu uvázalo na spousty hodin hraní. Za těch 15 let jsem vystřídal mnoho a mnoho kousků, některé stály za to, některé zase ne. Vyzkoušel jsem snad všechny nejrozšířenější platformy, symbian, badu, meego, android a samozřejmě ios aktuálně ve verzi 7.03. K iphonu jsem přešel z androidu teprve nedávno, i když jsem zkušenosti s používáním měl již z dřívějška. Používal jsem Samsung galaxy SIII. Perfektní fotoaparát, svižný chod, takřka dokonalý display, vše co od top modelu pro rok 2012 člověk může očekávat. Navíc tento telefon je ideální pro různé změny. Vystřídal jsem několit alternativních ROM. Přesto i u čtyřjádra jako je Samsung galaxy SIII časem dochází k zasekávání, pádům aplikací, samovolným restartům a podobně. Proto jsem přešel k Apple iPhone 5. Vše potvrdilo moje očekávání. Apple, jakožto jeden z největších výrobců smartphonů na světě, má spoustu fanoušků i nepřátel. Jedni ho zatracují pro jeho uzavřenost a jednoduchost. Druzí ho milují právě pro tyto vlastnosti. Pravdou je, že srovnávat ios a adroid bez důkladného rozboru nejde. K tomu se třeba dostaneme později. Alespoň pro mě produkty firmy Apple vystihují dvě slova, se kterými se každý fanoušek ztotožní – prostě fungují.

 

download

 

Proto se nezapojujte do tohoto boje. Je přeci jedno, jestli používáte telefon od Applu, Samsungu, HTC nebo Nokie. Nesmíme zapomenou na to, k čemu je to primárně určeno, a to k telefonování. A to zvládají telefony všechny. Je pak jen na samotném uživateli, kterou značku bude preferovat a která mu bude více  vyhovovat. Já už svého favorita našel.

O autorovi

Pavel Janeček

Velký fanoušek mobilních technologií a fotografování. Trošku geek, trošku blázen, v první řadě ale člověk, co si života umí užívat plnými doušky.

Zanechte komentář