Domů

Apple představil revoluční MacBook

Tak jako jsme již psali, Apple na dnešní keynote opravdu představil svůj nový notebook, MacBook. Dnešní konference se věnovala z poloviny právě tomuto novému přístroji. Možná by se mohlo zdát, že volný prostor na trhu je opravdu malý, ale Apple opět našel díru, kterou důstojně zalepil svým novým produktem. Tím je zcela nový notebook, nazvaný prostě MacBook.

Snímek obrazovky 2015-03-09 v 22.59.38

Jedná se o nejtenčí, nejlehčí a dle slov Applu také o nejúžasnější počítač v dějinách nejen této společnosti. Pojďme se nicméně podívat na holá fakta. Hmotnost nového počítače by měla být 910 gramů. V nejtlustší části nepřekoná hodnotu 13,1 mm. Jde tedy o 24% snížení tloušťky. Mezi další vylepšení spočívá samotné šasi počítače. Nyní je celé z hliníku, neobjevuje se na kloubu plastová část. Antény pro bezdrátovou komunikace jsou nyní oku dokonale skryty.

Snímek obrazovky 2015-03-09 v 23.00.06

Mezi další vylepšení patří zcela nová klávesnice. Nyní je stisk kláves mnohem jistější a přesnější. Velká vylepšení se odehrála i u displeje. Úhlopříčně má velikost 12 palců a má Retina rozlišení (2304×1440 pixelů). O další funkce obohatili inženýři i zcela nový trackpad. Zvětšil se a nyní rozpozná rozdílný tlak. Na druhou stranu nejde již plně stlačit. Dle vyjádření Applu je s ním práce rychlejší a funkce trackpadu lze i personalizovat.

Snímek obrazovky 2015-03-09 v 23.00.48

I při takovéto výbavě výrobce slibuje celodenní výdrž na baterii (10 hodin). Dostupný by měl být v dubnu a v České republice budou jeho ceny startovat na 39 990,-. Na výběr jsou tři barevné varianty (stejné jako u iPhonů – viz foto).

O autorovi

Vojtěch Brabec

Zanechte komentář