iPhone

Fotografie z nového iPhone 6s Plus a staršího iPhone 6 Plus

Včera 9.10.2015 se u nás začal prodávat nový iPhone 6s. Nechyběl jsem u toho a odnesl jsme si iPhone 6s Plus. I když to přechod na první pohled z 6 Pluska není tak veliký, ve fotoaparátu udělal Apple zase pokrok!

Nebudu Vás zahlcovat zbytečnými technickými údaji. Každý, kdo si otevře Apple.com uvidí, že nové 6sko má 12 megapixelový fotoaparát na zadní straně. Čočka je furt vylezlá, ale i na první pohled vypadá jinak, jako kdyby byla celá ztmavená, má jednotnou barvu, nevidíte ten objektiv, který byl na 6tkách. Dobře – to, že tam je 12MPx je moc pěkné, ale jak to bude vypadat v praxi? Je podzim, čas barevných stomů a neustále zatažené oblohy.

Fotili jsme dvě postavičky (které jsou mimochodem dostupné ZDE). Jedna v červené barvě a druhá béžová. Obě jsme postavili na různá místa na stromě a udělali dvě fotky. Jednu na iPhone 6 Plus a druhou na 6s Plus. Je na první pohled jasné, že fotka z nového 6Ska je prostě živější! Podání podzimních barev je mnohem lepší, lépe vykresluje texturu (stromu) a je celkově taková ostřejší. Nejsem profesionální fotograf, ani se tu nesnažím o technický test, kde rozebereme čočku a čip dopodrobna. Chci Vám ukázat fotky vyfocené ve stejný moment na dvě různá zařízení. Podívejte se!

Nalevo 6 Plus a napravo nové 6S Plus

Nalevo 6 Plus a napravo nové 6S Plus

Nalevo 6 Plus a napravo nové 6S Plus

Nalevo 6 Plus a napravo nové 6S Plus

O autorovi

Michal Půlpán

Spolumajitel a zakladatel iPhonisty. Více o mně se určitě dozvíte na Instagramu @mikepulpan.

Zanechte komentář