Apple Watch Domů iPad iPhone

AppStore v Austrálii, Indonésii a ve Švédsku zvyšuje ceny

Apple během následujících 3 dnů zvýší ceny aplikací v Austrálii, Indonésii a ve Švédsku. V emailu Apple oznamuje vývojářům, že chystá aktualizovat ceny v těchto třech zemích v reakci na kolísání směnných kurzů. Ceny jsou zvyšovány plošně. Například, dnes aplikace za 0,99$ stojí v australském 1,29 AUD. Pokud změny vstoupí v platnost, budou zákazníci platit za stejnou aplikaci 1,49 AUD. To představuje nárůst o zhruba 15% v místní měně.

Změny ovlivní AppStore, in-app nákupy i automatické odběry. Apple nebude rušit stávající automatické předplatné, ale dá uživatelům vědět emailem, že cena, kterou běžně platí bude zvýšena. Jedná se o nový směr v politice. V minulosti Apple automaticky zrušil IAP předplatné, což vyžadovalo od uživatele opětovné obnovení platby.

Apple bude také nabízet alternativní „levnou“ cenovou úroveň v Austrálii. Vývojáři budou moci nepovinně nabízet aplikace za pouhých 0,99 AUD, což je v přepočtu 0,70$. Bude to trvat nějaký čas, než vývojáři vyberou aplikace pro novou nízkocennovou volbu.

screen-shot-2015-10-12-at-20-16-331

 

 

O autorovi

David Hanzlík

Rád vám přinesu ty nejnovější informace ze světa Apple. Produkty této značky nejsou jen kus elektroniky. Jedná se o propracovaný ekosystém. Přesvědčte se sami.

Zanechte komentář