Domů

[Vychytávky] Galileo

Když na jaře roku 2012 startovala na Kickstarteru kampaň kalifornského studia Motrr, nikdo nečekal, že se původní cíl 100 000 amerických dolarů podaří vybrat již během prvních tří dnů. Na první pohled jednoduchá krabička, která vypadá jako docela obyčejná dokovací stanice, ale při bližším prozkoumání zjistíme, že zařízení, jenž nese název Galileo, rozhodně není jen obyčejný stojan na iPhone.

Galileo

Galileo totiž dokáže proměnit iPhone v 360° otočnou kameru. Stačí jen vložit svůj telefon do držáku, spárovat se pomocí tabletu, jiného chytrého telefonu nebo počítače se stojanem a během několika minut již můžete ovládat pohyb kamery prakticky odkudkoliv, kde je internetové připojení.

Velkou výhodou je široká škála podporovaných smartphonů iPhone, kterou ocení především ti, kteří nechtějí dávat nový telefon z ruky. Postačí prostě jen použít například svůj starý iPhone 4S, Galileo totiž podporuje všechna zařízení s iOS 7 a novějším. Stejně tak ale můžete použít i kameru GoPro, která je plně kompatibilní.

Galileo

Decentní a jednoduchý design dokazují, že hlavním parametrem Galilea je jeho funkčnost

Využití v praxi je široké, od interaktivních videokonferencí, přes hlídání batolete v pokoji nebo monitorování domu či bytu ve chvíli nepřítomnosti, až po časosběrná videa, u kterých nyní můžete vytvořit například dechberoucí 360° záběry nočního města.

Více informací najdete na oficiálním webu, kde je také možnost zařízení zakoupit.

 

O autorovi

Miroslav Brestovanský

Zanechte komentář