Domů iPad

MacBook vs. iPad (Pro)

Záměrně jsem zvolil nadpis „MacBook vs. iPad (Pro)“, protože v různých diskuzích se objevují teorie zabývající se nahrazením, případně spojením iPadu a MacBooku v jedno zažízení, čili hybridní zařízení jako je tomu u Microsoftu, kterému se ale s tímto řešením, rádoby užitečnosti, nedaří.

Z mého pohledu uživatele, který rád píše a využívá veškeré prostředky k zaznamenávání určitých nápadů nebo prostě čistě jen tak na práci s textem a fotkami, využívám všechna tři zařízení která vlastním, týkajíc se pouze práce.

Začnu u iPhone, který používám při různých meetinzích a zapisování letmých, poznámek buď do nativní aplikace od Apple, nebo do aplikace třetích stran, na tom nesejde, ale je to vhodná pomůcka za všech okolností. Následně je tu iPad, který používám na cestách, nebo při delších obchodních schůzkách, které jsou časově náročné, při kterých taktéž vyřizuji emaily a musím uznat (kam tento článek spěje) není mi nějak extra pohodlné psát celý den na displayi a vzhledem k tomu, že využívám základní prstoklad k rychlejšímu psaní, nemohu tento způsob uplatnit na iPadu natož na iPadu Pro. Tudíž je tu další a moje třetí zařízení na práci a to MacBook Air 13″, který mi dodává pocit komfortu při psaní, lepší  manipulaci s plochou a přehled nad mými operacemi a hlavně mám jistotu v psaní na klávesnici, na které cítím „tlačítka“ oproti zmíněnému displayi.

A k těm spekulacím bylo Timem Cookem zmíněno, že nehodlá spojit tato dvě zařízení dohromady i když je využitelnost iPadu vyšší jak u MacBooků a myslím si, že by se na tom nemělo nic měnit neboť si nedovedu představit, že by později někdy v budoucnu nahradil iPad Pro 27″ stolní iMac (snad :D).

O autorovi

Michal Svoboda

Příznivec Apple produktů a zastávám názor, že dokud si člověk produkt od Apple nevyzkouší, bude na něj vždy nadávat. Ve volném čase se zajímám o design jako takový, cestuji. Rád čtu a zajímám se informační toky kolem veškerého dění.

Zanechte komentář