Domů

Jak docílit delší výdrže baterie na iPhonu

Jedním z největších problémů dnešních smartphonů je jejich nízká výdrž na baterii. Stále nové, přibývající, funkce mají pochopitelně velké nároky na spotřebu energie. Naproti tomu se všichni výrobci snaží vyrábět tenčí a tenčí přístroje. Zde tedy nastává onen problém ohledně baterie a její výdrže. Kde nastavit nějaký kompromis mezi slušnou výdrží a tenkým designem přístroje? Je budoucnost ve větších, nebo efektivnějších bateriích? Nebo oboje?

Různí výrobci k tomuto problému přistupují jinak. Apple již několik let mírně snižuje kapacitu baterií u svých zařízení. Vždy se jedná o malé zmenšení kapacity, avšak výdrž na jedno nabití je stále stejná, možná větší. A to i za použití většího množství nových technologií, které jsou náročnější na spotřebu energie. Osobně s baterií vydržím na iPhonu 6 bez problému celý den. A to telefon používám dost intenzivně. Pravda, nehraji na něm žádné hry, nepoužívám ho primárně jako přístroj na sledování filmů apod. Pokud bych ho chtěl využívat na hovory, troufnu si říci, že na celé dva dny by dosáhl. Avšak jsou lidé, kteří si na výdrž dosti stěžují. Možná právě jejich hlasy tentokrát vyslechnul i Apple. Od nového iOS (9.0) je k dispozici funkce „Režim nízké spotřeby“.

image1 2

 

Primárně je nastavený jako zapnutý a při poklesu hladiny vybití baterie pod 20 % se automaticky aktivuje. V praxi snižuje dobu podsvícení displeje, nestahuje poštu a neaktualizuje aplikace v pozadí v tak častých intervalech. Taktéž zmenšuje množství náročných animací a efektů. Pokud chcete mít telefon stále „na pozoru“, můžete tuto funkci samozřejmě vypnout. Její aktivaci poznáte jednoduše tím, že kontrolka baterie v pravém horním rohu zežloutne. Osobně musím říci, že funkce opravdu funguje a prodlouží výdrž baterie i na těch posledních pár procent. Ideální funkce je například pro ty, kteří chtějí být především na dosah běžným hovorům a nejde jim v první řadě být neustále připojený k mailu a aktualizacím různých aplikací. Sluší se dodat, že po opětovném plném nabití baterky se funkce deaktivuje. Její ovládání můžete najít v položce Nastavení>Baterie. Na této záložce najdete rovněž přehled o jednotlivých aplikacích a jejich náročnosti na spotřebu energie. Podle toho se můžete řídit v budoucnu a prodloužit si tak výdrž baterie na vašem iOS zařízení.

A jak je to s výdrží na novém iPhonu 6S? Přečtěte si naší recenzi.http://www.iphonista.cz/18/10/2015/recenze-iphone-6s-plus-s-jako-nejrychlejsi-pismeno-na-svete/

O autorovi

Vojtěch Brabec

Zanechte komentář