Domů

Analytik Ming-Chi Kuo odhaduje prodeje za Q1-Q2 2015.

Nejlepší analytik Ming-Chi Kuo odhaduje prodeje Apple zařízení za Q1 – Q215F. Ming-Chi Kuo je již známá osobnost ve světe odhadů prodejů Apple zařízení nyní odhaduje prodeje iPhone, iPad, Maců a Watch. Jsou jeho odhady správné? To se jistě brzy dozvíme.

KGI-AAPL-odhady

Z tabulky výše můžeme vyčíst několik pozoruhodných čísel. Ming-Chi Kuo odhaduje prodeje iPhone za momentální vrchol. V prodeji iPad se Applu nebude dařit, pokles jak v prvním tak i druhém čtvrtletí. Na vině je pravděpodobně nasycenost trhu s tablety, ale i fakt, že uživatelé iPadu mění svá zařízení přibližně po 4 letech používání jako počítače Mac. Když to frekvence výměny iPhone se odhaduje na 1 – 2 roky.

Ming-Chi Kuo ale věří, že se zvedne prodej počítačů Mac. Ty v poslední době zaznamenaly i přes problémy trhu s notebooky vzestup. Lidé se více zajímají o samotnou platformu Macintosch a přicházejí jablíčkovým notebookům na chuť.

Samotný prodej hodinek Apple Watch Ming-Chi Kuo odhaduje na první čtvrtletí pouze 631000. Problémem je podle něho špatné zásobování AMOLED displeji a ostatních součástek. Není si však jistý úspěchem této pro Apple nové sekce. Hodinky si nyní kupují jen zatvrdilí fanoušci Apple, nikoli průměrní spotřebitelé. I přesto odhaduje prodej 3.8 milionu kusů těchto hodinek ve druhém čtvrtletí.

Apple své finanční výsledky zveřejní 27.4.2015. Budeme vás informovat.



Source : www.9to5mac.com

O autorovi

David Hanzlík

Rád vám přinesu ty nejnovější informace ze světa Apple. Produkty této značky nejsou jen kus elektroniky. Jedná se o propracovaný ekosystém. Přesvědčte se sami.

Zanechte komentář