Domů

„Apple nás kopíruje“, říká HTC

Firma HTC se postupem času dokázala dostat mezi několik nejpopulárnějších značek co se týče výroby telefonů. Začínala telefony vyrábět z platových komponent, ale poté přešli celkem rychle na hliník. Jde totiž o zajímavý materiál, který na telefonu prostě vypadá dobře, jak ostatně Apple ukázal již u prvního modelu – iPhone 2G.

htconea9

HTC bylo nedávno obviněno z kopírování designu iPhone 6, případě iPhone 6s. Jejich současný vlajková loď totiž vypadá naprosto totožně. Má celo hliníková záda, která jsou předělena proužky z bílého plastu na dolní a horní straně. Kdyby byl fotoaparát u strany a u prostřed celého těla nebylo vyražené „HTC“, lajk by tyto 2 zařízení od sebe nejspíš ani nerozeznal.

Firma však na tuto žalobu odpověděla stylem „to ne my, to oni“.

HTC: We’re not copying. We made a uni-body metal-clad phone in 2013. It’s Apple that copies us in terms of the antenna design on the back.

Volný překlad:

HTC: My nekopírujeme. Udělali jsme kovové tělo telefonu už v roce 2013, takže je to Apple, kdo nás kopíruje. Vytvořili stejný systém antén prostřednictvím plastových proužků.

HTC-One-M7

Na obrázku vidíte HTC, které v roce 2013 použilo zmíněné plastové proužky pro anténu.

Co si budeme podívat, tyto spory o tom, kdo koho kopíruje, nejspíš nikdy neskončí. Spíše jde vždy o to, kdo první začne toho druhého žalovat.

O autorovi

Štěpán Němejc

Zakladatel, spolumajitel a developer iPhonista.cz

Zanechte komentář