iPhone

Srovnání iPhone 6S Plus vs. Samsung Galaxy Note 5

Tentokrát pro Vás máme docela zajímavé video, které porovnává rychlost iPhone 6S Plus s přímým konkurentem od firmy Samsung – Galaxy Note 5.

Když se podíváte na specifikace, na první pohled se musí každému zdát, že iPhone nemá šanci, už jen pro to, že má například 2x menší RAM. Je tomu však doopravdy tak, jak říkají čísla?

Snímek obrazovky 2015-10-13 v 23.16.44

Server PhoneBuff zveřejnil video, ve kterém se používá zajímavý koncept porovnávání těchto zařízení. Každý má nainstalované stejné aplikace, které postupně ve stejném pořadí spouští. Mezi tím běží na pozadí stopky a tak se dá celkem přesně změřit, jak dlouho trvá, než se uběhne pomyslné kolečko skrz všemi aplikacemi na ploše.

První kolo ze začátku vyhrával Samsung, nebo spíše bych řekl, že byl boj vyrovnaný. Ke konci prvního kola už však iPhone převzal vedení a ve druhém kole byl Samsung předběhnut o celých 15 sekund.

Asi si řeknete „ten toho nadělá“. Ale uvědomte si, že když se vrátíme ke specifikacím, iPhone je, co se čísel týče, spíše průměrně vybavený. A přesto je díky svému systému iOS, který perfektně ve druhém kole spolupracoval s multitaskingem, předehnat nadupaný stroj, který se specifikacemi blíží k notebookům.

Koukněte na video a řekněte sami – není to působivé? 🙂

O autorovi

Štěpán Němejc

Zakladatel, spolumajitel a developer iPhonista.cz

Zanechte komentář