Domů

Moje zkušenosti se službou Apple Music

Rád bych se s Vámi podělil o moje zkušenosti s využíváním služby Apple Music. Používám ji zhruba 14 dní na svém telefonu, iPhonu 6 a zároveň na MacBooku Air. Hned na úvod bych chtěl říci, že hudbu z těchto zařízení poslouchám denně a vždy jsem si dával záležet na tom, abych měl v telefonu dostatečné množství muziky a zároveň abych ji měl správně rozloženou v jednotlivých playlistech. Nové písničky stahuji prakticky každý den, a proto bylo pro mě stahování nové hudby nejprve do počítače a následně její synchronizování do mobilu celkem zdlouhavé. Vyřeší toto Apple Music?

image5

Ano, právě i toto se změnilo s příchodem Apple Music. Poté, co si najdete objekt své touhy, můžete si písničku přiřadit do playlistu, které již máte ve svém mobilu. Také nechybí možnost vytvoření nového playlistu. Právě takto si můžete pohodlně spravovat své playlisty přímo na svém zařízení. A je jedno, jestli je to iPod, iPhone nebo Mac. Jedinou podmínkou musí být zapnutí služby pod stejným Apple ID v každém zařízení. Takto pořízená hudba je samozřejmě v nejvyšší kvalitě a s přiřazenou grafikou alb. Už samotné procházení seznamů  s hudbou v zařízeních je díky stažené grafice alb opravdu hezká a dostatečně přehledná. Nechybí možnost stažení vybrané hudby přímo do vašeho zařízení – offline verze. Pokud plánujete tedy například s telefonem vyrazit do přírody, kde není dostatečné pokrytí mobilním signálem, jde o ideální volbu. Poslech offline hudby v neposlední řadě také šetří baterii ve vašem zařízení a datový plán od operátora.

image4

Další věcí za zmínku rozhodně stojí sekce „Pro Vás“. V této sekci se na základě Vašeho oblíbeného stylu hudby ukazují navrhovaní umělci, ale i generované seznamy skladeb. Musím uznat, že databáze těchto seznamů skladeb je opravdu veliká a potěší snad každého uživatele. Tyto generované seznamy skladeb si můžete taktéž uložit (i offline) do vašeho mobilu. Vámi vybrané interprety můžete začít „sledovat“. Neunikne Vám tedy žádná novinka a máte o nich přehled.

image3

 

Další novinou je internetové rádio. Běží pochopitelně 24 hodin denně. Osobně ho moc neposlouchám, ocenil bych spíše regionální stanice. Někomu toto rádio ovšem může vyhovovat. Celkově mi velice pozitivně překvapila obsáhlá znalost českých písniček. A to jak starších, tak i novinek. Dovoluji si tvrdit, že na své si díky Apple Music přijde každý uživatel. Velká výhoda celého systému je, že vybraná hudba se ukládá do všech Vašich zařízení. Není třeba je jakkoliv synchronizovat apod. Vše se děje bezdrátově a prakticky ihned. Pokud používáte mobilní připojení, máte na výběr mezi nižší (datově nenáročnou) kvalitu hudby, případně plnohodnotnou kvalitu. Celkově se jde o užitečnou službu, o kterou bude nepochybně velký zájem. Na výběr jsou dvě varianty předplatného, budď individuální za 6 eur/měsíc, nebo rodinné (přes rodinné sdílení) za eur 9/měsíc. Používáte také Apple Music? Co se Vám líbí/nelíbí na této aplikaci?

image4

O autorovi

Vojtěch Brabec

1 Komentář

  • Vámi popsané „nové“ vlastnosti, ale už iTunes měly dávno před Apple music.
    Stažení písničky/alba rovnou do telefonu a skrze appleID se objevilo na všech zařízení na kterých jste měli zapnuté sdílení, takže to není žádná novinka. Ano, vše bylo za poplatek (dolar/euro za písničku, nebo sleva při nákupu celého alba) a je fajn že s příchodem Apple Music (6 euro/měsíc) lidé dost ušetří.
    Co je hlavní novinkou je zkoumání toho co si stahujete, co posloucháte a co se vám líbí. Na základě toho vám Apple Music nabízí další podobné interprety, playlisty a hudbu k poslechu nebo prostě jen novinky u vašich oblíbených interpretů a novinky ze světa hudby obecně.

Zanechte komentář