Domů

Oficiálně: Apple Watch jsou voděodolné, avšak ne vodotěsné

Všemožné zpravodajské servery říkají o Apple Watch a jejich voděodolnosti něco jiného. Jedni, že není dobré, aby se vůbec dostaly do kontaktu s vodou, druzí, že je možné si s nimi mýt ruce či jít ven v dešti, třetí tento fakt doplňují o další komplikace a i my sami jsme Vás informovali nepřesně, tak jaká je tedy skutečnost?
Apple-Watch-lifestyle-001
Sám Apple od představení hodinek říkal, že budou tzv. water resistant, čili voděvzdorné. To ale samo o sobě moc neříká, a tak každý zpravodaj hlásal něco jiného. Na pondělní konferenci jsme se také nic podrobnějšího nedozvěděli. Zato nám ale Apple poskytl přesný stupeň voděodolnosti nenápadným písmem v dolní části stránky o Apple Watch.
Apple Watch wp
Je tam napsán stupeň ochrany IPx7 standardu IEC 60529, což znamená, že je zařízení chráněno proti ponoření do vody a že je možné ponořit ho na 30 minut do hloubky 1 metru.

Co si pod tím představit?

Mytí rukou, déšť ani stříkající voda by neměly být pro hodinky žádnou překážkou, to ale není vše. S hodinkami je možné se i sprchovat, což ostatně nedávno potvrdil i ředitel Applu Tim Cook, který pronesl, že Apple Watch nosí stále, dokonce i ve sprše. Na plavání jsou ale hodinky nevhodné, i přestože by se jim v malé hloubce nic stát nemělo. Když s nimi tedy v létě omylem skočíte do bazénu, neměly by se poškodit.
Hodinky jsou tedy více voděodolné, než mnozí předpokládali, ale už jen proto, že Apple Watch nemají kromě reproduktoru téměř žádný otvor, bylo od začátku jisté, že budou mít alespoň minimální stupeň voděodolnosti.

O autorovi

Jakub Dlouhý

Firma Apple mě svou snahou odlišit se od ostatních firem vždy fascinovala, a proto se zajímám jak o všechny její produkty, tak i o samotnou historii této firmy. Přál bych si, aby se Vám mé články o různých novinkách ze světa Apple líbily.

3 Komentářů

    • Testy jsou prováděny v laboratorních podmínkách, to znamená bez nečistot, bez změn tlaku (bez pohybování pod vodou) apod. Jedná se o teoretický stupeň voděodolnosti. V reálu by ale sprcha neměla vadit, ačkoli to Apple nedoporučuje. Na YouTube už se objevilo několik testů voděodolnosti hodinek převážně s pozitivním výsledkem.

Zanechte komentář