Domů

Boot Camp 2015: Změna u MacBooků Pro

Napsal iPhonista

Boot Camp je služba, kterou poskytuje Apple u svých notebooků od té doby, co běží na Intel procesorech. Díky tomu je možné na MacBooku rozběhnout jakýkoliv operační systém (OS X, Windows nebo Linux) a díky tomu se také MacBook mohl stát nejprodávanějším počítačem na světě. Rozdíl Boot Campu od například VMware Fusion je jednoduchý. Zatím co VMware poskytuje virtualizaci systému, která běží však jako pouhá aplikace v prostředí OS X, Boot Camp dokáže spustit Windows bez potřeby klasického OS X, takže je možné mít tělo od Apple a přitom na něj používat jako jediný operační systém Windows (ať k tomu má každý jakýkoli důvod).

Nyní vyšla aktualizace Boot Campu pro nové MacBooky Pro (Early 2015). Boot Camp nebude již podporovat totiž žádné Windows 7 (když říkám žádné, myslím tím verze 32bit nebo 64bit). Zatím co MacBook Pro vyrobený v roce 2014 může spustit Windows 7 64bit, na novém MacBooku Pro Retina (2015) bude možné spustit pouze nové Windows 8 64bit.

Osobně jsem od té doby, co jsem přešel na Mac nepotřeboval Windows ani jednou, ale jak již jsem říkal – někdo k tomu může mít důvody. O Windows 7 se navíc říká, že jde o poslední „použitelnou“ verzi operačního systému od Microsoftu a Windows 8 se nyní již vydávají cestou tabletového prostředí. Pokud však máte nový MacBook Pro, který již nepodporuje Windows 7 a Windows 8 nechcete ani vidět, bezproblémové řešení pro Vás bude použítí právě jednoho z virtualizačních programů, ve kterých spustíte Windows 7 bez problému a díky tomu, že máte tento MacBook, tak se nemusíte bát ani nedostatku výkonu 🙂

Screen-Shot-2015-03-21-at-11.16.33-AM

O autorovi

iPhonista

Zanechte komentář