Domů

Přenos souborů z iPhone pomocí Bluetooth

S příchodem prvního iPhonu bylo mimo jiné také velká „kauza“ nemožnost posílání souborů přes bluetooth na jiné telefony. Všichni říkali, že kvůli tomu iPhone nechtějí a i já jsem chvilku takto argumentoval, později jsem však poznal, že to ve skutečnosti nepotřebuji a v současné době si na to ani nevzpomenu. To je také díky tomu, že hodně lidí v mém okolí má již iPhone a proto pro sdílení souborů jsou použít iMessages, nebo nový Air Drop. Každopádně pokud stále jste mezi těmi, kterým tato funkce chybí, máme pro Vás řešení! 🙂

Před nedávnem vyšel nový jailbreak pro iOS 7, který zahrnuje i nejnovější modely iPhone 5S, iPad air nebo iPad mini 2.gen. Pokud jste si tuto modifikaci softwaru provedli i na svén zařízení, můžete nyní využít nový tweak, který umožňuje právě zmíněný přenos souborů přes bluetooth. Bohužel nemohu přinést objektivní recenzi, jelikož jailbreak v iPhonu nemám. Z obrázku jsem však usoudil, že je tam podpora i dokonce přenosu písniček přímo z aplikace hudba.

AirBlue-Sharing-for-iOS-7-2

 

Výborné je také to, že to funguje i obráceně – někdo z jiného telefonu Vám může poslat doubr a vy jej přijmete a uložíte. Teoreticky by bylo možná i možné to, že když někdo pošle písničku, tak se uloží přímo zase do aplikace hudba.

AirBlue-Sharing-for-iOS-7-1

 

Tweak se jmenuje AirBlue a je v Cydii dostupný za 5$.

O autorovi

Štěpán Němejc

Zakladatel, spolumajitel a developer iPhonista.cz

Zanechte komentář