Domů

iPhone je možné používat jako krokoměr v aplikaci Zdraví

Včera byla zveřejněna 3. testovací verze nového operačního systému iOS 8, kde se kromě dalších vylepšení objevila i možnost využívat samotný iPhone jako krokoměr přímo v aplikaci Zdraví.

Na WWDC byla představena zcela nová aplikace Zdraví, která má za úkol shromažďovat informace ze zdravotních zařízení, jako jsou například měřiče tepu, hladiny cukru v krvi, krevního tlaku, atd. Avšak doteď bylo nutné vlastnit nějaké z těchto zařízení pro získávání informací o vašem zdraví.

img_8972img_8973

Nyní je ale možné používat samotný iPhone, pro měření počtu kroků anebo množství požitého kofeinu. Kroky jsou měřeny pomocí pohybového koprocesoru M7 a podle všeho až překvapivě přesně. Množství kofeinu však musí uživatel pokaždé zadat sám. Získané informace jsou potom uspořádány do grafů, ve kterých můžete vidět své pokroky buď za den, týden, měsíc nebo rok.

img_8981img_8982

Konečně Apple umožnil používání aplikace Health i těm, kteří nemají žádné zařízení pro snímání jejich zdraví.

O autorovi

Jakub Dlouhý

Firma Apple mě svou snahou odlišit se od ostatních firem vždy fascinovala, a proto se zajímám jak o všechny její produkty, tak i o samotnou historii této firmy. Přál bych si, aby se Vám mé články o různých novinkách ze světa Apple líbily.

Zanechte komentář