Domů

Lidé z firmy Nike přichází do Applu vyvíjet iWatch

Apple stále posiluje svůj tým pro vývoj chytrých hodinek iWatch. Dnes se na veřejnost dostala zpráva o tom, že Apple v najímání zaměstnanců pokračuje. Přijal totiž Ryana Baileyho a Jona Galea, bývalé klíčové zaměstnance firmy Nike, kteří stáli za zrodem náramku FuelBand. Jak jistě víte, FuelBand je vynikající zařizení pro sledování vaší pohybové aktivity a od iWatch se očekává totéž.

1600x900q80
Náramek FuelBand on firmy Nike

Dále by jablečné hodinky měly obsahovat 10 různých senzorů pro snímání informací o vašem zdravotním stavu a pohybové aktivitě.

Co dalšího nám na WWDC Apple o iWatch napověděl?

Zdraví

Úplně novou aplikací pro zpracování zdravotních informací se Apple připravil na příchod vlastního nositelného zařízení. Dává to smysl – bez aplikace Zdraví by nebylo na iPhonu možné zpracovat naměřené hodnoty a vylepšovat iOS až po představení iWatch by bylo těžké…

Propojení

Z iWatch by se mělo dát volat a psát zprávy. Stejně jako se dá díky iPhonu volat z Macu nebo iPadu.

Instant Hotspot

Několika ťuknutími na Macu či iPadu zapnete na Vašem iPhonu osobní hotspot. Podobná funkce by měla fungovat i s iWatch.

Bluetooth

Tyto funkce potřebují pro správné fungování Bluetooth 4.0, takže se s touto funkcí v iWatch samozřejmě počítá.

Ať už iWatch tento rok představeny budou, nebo ne, vše nasvědčuje tomu, že by to měl být úžasný přístroj jak pro měření sportovních výkonů či údajů o vašem zdraví, tak i pro běžné používání, volání, poslouchání hudby a mnoho dalších funkcí.

Je známo, že na vývoji iWatch pracují ti nejlepší lidé z celého světa, kteří už za sebou nějaký úspěch v oboru nositelných zařízení mají. Proto se od jablečných hodinek očekávají téměř zázraky.

O autorovi

Jakub Dlouhý

Firma Apple mě svou snahou odlišit se od ostatních firem vždy fascinovala, a proto se zajímám jak o všechny její produkty, tak i o samotnou historii této firmy. Přál bych si, aby se Vám mé články o různých novinkách ze světa Apple líbily.

Zanechte komentář