Domů

iWatch – Porovnání konceptů

Představení chytrých hodinek od Applu se blíží. Nikdo přesně neví, jak budou vypadat, co budou umět, kdy budou představeny ani kolik budou stát. My to také nevíme. Mnoho lidí si však o iWatch udělalo vlastní představu. Někdy velmi reálnou, někdy až moc futuristickou. Zde Vám představíme ty nejlepší koncepty:

Koncept č. 10

iwatch-concept4-04Společnost DogDay Design přišla minulý rok s tímto konceptem. Povedený koncept, avšak design hodinek mi k Applu nesedí. Jak je vidět, software má podobu iOS 6 a jediné, co můžeme z obrázku usoudit je, že by měly podporu FaceTime, uměly by přehrávat hudbu a možná by mohly být voděodolné.

Koncept č. 9

iwatch-concept8-08

Trochu neprofesionální koncept, a nereálný software. Hodinky by byly příliš malé na standardní verzi iOS. Alespoň minimální přizpůsobení softwaru by hodinky určitě potřebovaly. Koncept nám však ukazuje ohnutý displej, který bych v rozumné míře uvítal, tradiční tlačítko Home a FaceTime kameru. Reproduktor stejný jako na iPhonu mi zde nedává smysl.

Koncept č. 8

iwatch-adr-wrist

Oproti předchozímu velice povedený a reálný koncept. Podle mě dostačující velikost displeje, ale chybí mi zde zahnutí. Na levé straně hodinek si můžeme povšimnout konektoru pro sluchátka, s kterým bych u iWatch počítal.

Koncept č. 7

hologram-iwatch-alarm

Samotný design hodinek není nic převratného, ale video, které je sice jako z futuristického filmu, je skutečným filmařským a hereckým uměním.

Koncept č. 6

iWatch-by-Esben-Oxholm-01

iWatch-by-Esben-Oxholm-02

Nyní přichází na řadu koncept, který se může chlubit svým designem hodinek, ale obsahuje poměrně hodně nedostatků. Například konektor pro nabíjení ani pro sluchátka neexistuje. Prostor pro baterii také chybí.

Koncept č. 5

iWatch-by-Stephen-Olmstead-01

iWatch-by-Stephen-Olmstead-03

Jeden z mých oblíbených konceptů, s nímž jsme se na iPhonistovi již jednou setkali. Tyto hodinky se hodně podobají těm normálním, i přesto zde moc nedostatků vidět nemůžeme. Hodinky obsahují FaceTime kameru, reproduktory a i dostatečně velký prostor pro baterii. Displej je sice menší, ale díky dokonale přizpůsobenému uživatelskému rozhraní by to byla spíše výhoda. Zde by nebyl ohnutý displej nutný. Jediné, co mi na těchto hodinkách chybí, je konektor pro sluchátka.

Koncept č. 4

Screen Shot 2014-07-09 at 18.03.57

Pěkný koncept hodinek, které by umožňovaly stahování existujících aplikací vytvořených pro iPhone. Možná jsou až příliš velké, ale i přesto mají hodinky krásný design.

Koncept č. 3

toddham_iwatch_alltoddham_0

Zajímavý návrh hodinek podobající se náramku FuelBand od Nike. Pokud by byl software takto přizpůsoben, bylo by to super zařízení hlavně pro sport. O to méně by byly kvůli příliš úzkému displeji využitelné při jiných činnostech. Například PassBook by se zde například pro letenku použít nedal a na videa by se na tomto zařízení také koukalo špatně…

Koncept č. 2

iWatch-by-DiccareseDesign-01iWatch-by-DiccareseDesign-03

Narozdíl od předchozího konceptu by se tyto hodinky daly špatně využít při sportu. Na těchto hodinkách by se možná dal využít přímo nezměněný iOS. I přes zajímavý design bych si asi tyto hodinky nekoupil.

Koncept č 1

10389009063_9822a2ae56_b10388819784_f0f3691181_b11821899766_587fa91b81_bNizozemský grafik Martin Hajek přišel již minulý rok s tímto konceptem, který se stal mým nejoblíbenějším. Dostatečně velký zahnutý displej, Lightning konektor, reproduktory, FaceTime kamera a nádherný vzhled mi naprosto vyhovují. Chybí mi zde pouze konektor pro sluchátka. Dokonce jsou zde verze S a C!

Který je Váš nejoblíbenější a jaké funkce byste v iWatch chtěli Vy? Napište nám do komentářů!

O autorovi

Jakub Dlouhý

Firma Apple mě svou snahou odlišit se od ostatních firem vždy fascinovala, a proto se zajímám jak o všechny její produkty, tak i o samotnou historii této firmy. Přál bych si, aby se Vám mé články o různých novinkách ze světa Apple líbily.

1 Komentář

Zanechte komentář