Domů iPad iPhone

iOS 9 jailbreak je k dispozici pro iPhone, iPad a iPod

Čínský tým Panda dnes vydal untethered jailbreak pro iOS zařízení včetně iPhone 6S a 6s Plus.

Jailbreakový nástroj je v současnosti dostupný pouze pro systém Windows, ale verze pro OS X  bude pravděpodobně k dispozici v budoucnu.

Panda je kompatibilní se všemi modely iPhone, iPad i iPod Touch.

  • iPhone 4S, 5 / 5c / 5s, 6/6 Plus, 6s / 6s Plus
  • iPad 2/3/4, iPad Air, Air iPad 2, iPad mini, iPad mini 2/3/4
  • iPod touch (pátá a šestá generace)

Jailbreak umožňuje uživatelům instalovat neschválené aplikace třetích stran, vylepšení, vlastní témata, pomůcky a další obsah. Cydia je totiž neoficiálním AppStorem pro jailbreakové zařízení. Jailbreak byl již od prvního systému iPhone OS 1.0, než se přejmenoval na iOS. Již předtím umožňoval uživatelům věci, které nebyli dostupné v dřívějších verzích oficiálního systému jako byli změna tapety, oznamovací centrum, widgety atd.

Zatímco systém umožňuje instalaci neoficiálního obsahu a vylepšení telefonu. Instalací porušujete EULA a tím přicházíte o záruky – i když přístroj jde obnovit přes iTunes. Je obecně doporučeno zálohovat veškerá data pomocí iTunes, před provedením jailbreiku. V průběhu instalace může dojít k chybě a ztrátě dat. Panda umožňuje instalaci krok za krokem a dále používáte jailbrek na vlastní riziko. Panda má také dostupný jailbrek pro iOS 7 a 8.

Dle mého osobního názoru je jailbrek na zařízeních iOS absolutní nesmysl a popírá veškeré důvody, proč si uživatel pořizuje tato zařízení. Uživatelé si zařízení iOS pořizují především z důvodu jejich optimalizovaného chodu a zabezpečení iOS obecně (viry, osobní data, ochrana soukromí). Již dříve byli zjištěny bezpečnostní díry a možnosti napadení jalbreakovaného iOS zařízení. Pokud tedy uživatel chce toto, může si koupit levnější zařízení s Androidem a ještě ušetří, nikoli s iOS.

Pangu-Jailbreak-iOS-9-250x206

 

O autorovi

David Hanzlík

Rád vám přinesu ty nejnovější informace ze světa Apple. Produkty této značky nejsou jen kus elektroniky. Jedná se o propracovaný ekosystém. Přesvědčte se sami.

Zanechte komentář