Domů

WWDC 2015, známe tajemství letošní pozvánky

Světová vývojářská konference Apple 2015 v San Francisco

Světová vývojářská konference Apple 2015 v San Francisco

Letošní pozvánka na WWDC Applu, která se bude konat 8 – 12. června v San Francisku je opět plná barev jako v posledních letech. Při této příležitosti nám Apple jistě představí nový iOS 9 a nový OS X, tato informace je natolik jistá, že o ní nemůže pochybovat žádný fanoušek Applu. Záhadou zůstává jakým názvem Apple pojmenuje nový OS X. Ve spojených státech je ještě tolik národních parků, přírodních rezervací a chráněných oblastí, že nemohu snad ani tipovat. Každopádně mě to přivedlo na myšlenku zaměřit se na nový název OS X a zjistit o něm něco více. To bude ale v dalším článku. Nyní se vrátíme k tajemství pozvánky.

Když se letmo podíváte na pozvánku a přeložíte si její motto „The epicenter of change“. Zjistíte, že se něco zřejmě změní. Motto pozvánky můžeme brát jako „Epicentrum změny“ Apple mohl myslet překlad také jeko „Bod změny“. Epicentrum je definováno totiž jako bod na zemském povrchu v místě zemětřesení. Plánuje nám Apple odhalit něco zbrusu nového?

Z mého hlediska Apple naráží na Force Touch technologii použitou na hodinkách Apple, která je schopna rozpoznat ťuknutí a stlačení, tato technologie by jistě přinesla do ovládání nového OS X i iOS nové možnosti. Způsobilo by to změnu ovládání iOS i OS X zařízení. Již nyní má Force Touch nový MacBook 12″. Změna by nenastala pouze u ovládání ale představte si třeba kreslení, animace, práce s filmem, obrázky. Zde všude je nutná spojitost se sílou dotyku.

Tím narážím na druhý bod. Pozvánka se strukturou velice podobá ikonkám Obrázky na iOS a OS X. S tím spojené Force Touch pro lepší odezvu. Bude se tedy jednat o obrázky, malování, fotografie atd…?

Kruhy naznačují na 99% nový systém pro Apple Watch a čtverce na 100% iOS. Nový systém hodinek i iOS bude zřejmě průhlednější. Nepočítám se žádnou razantní změnou v designu. Pokud máte také nějaký názor na pozvánku WWDC 2015, pište nám do komentářů vaše poznatky.

 

O autorovi

David Hanzlík

Rád vám přinesu ty nejnovější informace ze světa Apple. Produkty této značky nejsou jen kus elektroniky. Jedná se o propracovaný ekosystém. Přesvědčte se sami.

Zanechte komentář